Rezultate alegeri locale Ploiești 2024. Cine a câștigat alegerile

Mihai Polițeanu și Andrei Volosevici. Foto: Facebook

Candidatul independent Mihai Polițeanu a câștigat alegerile pentru Primăria Ploiești, învingându-l pe primarul actual, Andrei Volosevici de la PSD, precum și pe Bogdan Nica de la PNL.

Este una dintre cele mai mari surprize electorale de la alegerile locale din acest an, fiind pentru prima dată în istoria recentă a orașului când la șefia Primăriei Ploiești este ales un independent.

Potrivit Știrile PRO TV, Polițeanu a obținut 25,27%, Nica de la PNL s-a aflat pe locul 2, cu 20,25%, în vreme ce Volosevici de la PSD a ocupat poziția a treia, cu 19,58%.

„Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieștiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță. De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului”, a anunțat Polițeanu pe Facebook.

„Multumesc sutelor de ploiesteni care imi scriu. O să raspund mesajelor. Sunt deja peste 30 de ore de nesomn ale mele și echipei și de aceea va exista o întârziere și îmi cer scuze pentru asta. O jumătate de zi o sa ne odihnim și noi și, pe seara, ne vedem la ora 20 în centru, la ceas, să mai povestim împreună”, a mai scris el.

Rezultate alegeri locale Ploiești 2024. Ce probleme au fost la alegeri la nivel național

Până la ora 21:00, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Șapte sesizări, care nu au fost de competența MAI, au fost transmise către alte autorități: 6 către Birourile Electorale competente și una către Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la ora 21:00, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei și 175 de avertismente.

Rezultate alegeri locale Ploiești 2024. Unde s-a putut vota

S-a putut vota la aceste alegeri doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul în care alegătorii au domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, oraşul sau municipiul unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale!

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraş sau alt municipiu din acelaşi judeţ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reşedinţa, acesta nu poate vota doar pentru consiliul judeţean sau doar pentru preşedintele consiliului judeţean.

Alegătorul care nu se află în sectorul municipiului Bucureşti unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, dacă se află în alt sector, acesta nu poate vota doar pentru Consiliul General al Muncipiului Bucureşti sau doar pentru primarul general.