Rezultate alegeri locale Pitești 2024. Cine va fi primar în următorii patru ani

Cristian Gentea și Mihai Coteț. Foto: Facebook

La Pitești, Cristian Gentea de la PSD a câștigat un nou mandat de primar, în fața lui Mihai Coteț de la PNL, anunță publicația anchetaonline.ro.

„Primăria Pitești trebuie să-și continue proiectele începute! În consecință, votul meu dat astăzi este unul pentru normalitate, ținând cont de faptul că s-au făcut atât de multe lucruri bune în ultimii 3 ani și jumătate, iar percepția cetățenilor este una mai mult decât motivantă! Vreau să mulțumesc echipei mele, și, în mod special, soției mele, care mă susține total!”, a declarat edilul Piteștiului.

Rezultate alegeri locale Pitești 2024. Ce probleme au fost la alegeri la nivel național

Până la ora 21:00, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Șapte sesizări, care nu au fost de competența MAI, au fost transmise către alte autorități: 6 către Birourile Electorale competente și una către Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la ora 21:00, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei și 175 de avertismente.

Rezultate alegeri locale Pitești 2024. Unde s-a putut vota

S-a putut vota la aceste alegeri doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul în care alegătorii au domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, oraşul sau municipiul unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale!

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraş sau alt municipiu din acelaşi judeţ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reşedinţa, acesta nu poate vota doar pentru consiliul judeţean sau doar pentru preşedintele consiliului judeţean.

Alegătorul care nu se află în sectorul municipiului Bucureşti unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, dacă se află în alt sector, acesta nu poate vota doar pentru Consiliul General al Muncipiului Bucureşti sau doar pentru primarul general.