Rezultate alegeri locale Baia Mare 2024. Cine va fi primar

Doru Dăncuș de la PSD și Ionel Bogdan de la PNL. Foto: Facebook

Doru Ioan Dăncuș, candidatul PSD la Primăria Baia Mare și actualul viceprimar al localității, a câștigat alegerile, a anunțat el pe pagina sa de Facebook.

„Baia Mare, împreună am câștigat!

Am luptat împreună, am muncit împreună, am demonstrat împreună și am învins împreună! Dragi băimăreni, încrederea dumneavoastră îmi dă puterea și energia de a continua și de a demonstra că se poate!

În ultimele săptămâni, în ultimele luni, am arătat o altă față a administrației, una îndreptată spre oameni. Am fost alături de dumneavoastră în stradă, v-am ascultat, m-am consultat cu dumneavoastră, am găsit soluții și le-am pus în practică. Am trecut cu capul sus printr-o campanie grea, presărată cu fel și fel de atacuri. Nu m-am plâns și nu mă voi plânge de greu. Nu m-au doborât și nu mă vor putea doborâ!

Astăzi, însă, începem o noua etapă. A venit momentul ca fiecare să lase politica deoparte și să muncim împreună, cu toții, pentru cetățeni. A venit momentul să lăsăm deoparte animozitățile, preferințele personale, culoarea politică și să ducem Baia Mare pe drumul dezvoltării!

Dragi băimăreni, vă asigur că sunt și voi rămâne omul pe care vă puteți baza. Vă asigur că voi continua să fiu prezent în stradă, alături de dumneavoastră, că voi continua să găsesc soluții pentru fiecare doleanță a dumneavoastră. Vă asigur că voi munci și mă voi lupta, împreună cu oamenii capabili și onești pe care îi am alături, pentru a realiza fiecare dintre obiectivele pe care vi le-am prezentat și pe care mi le-am asumat în programul meu pentru următorii patru ani.

Nu avem nici o zi de pierdut. Nu avem timp de pauze. Ne întoarcem la treabă și, așa cum ne-am asumat, împreună, muncim pentru a face din Baia Mare orașul pe care ni-l dorim, orașul pe care îl merităm cu toții. Împreună, deschidem un nou capitol pentru Baia Mare, un capitol al dezvoltării!”, a scris Doru Ioan Dăncuș.

Pe locul doi s-a clasat Ionel Bogdan de la PNL, scrie vasiledale.ro.

Rezultate alegeri locale Baia Mare 2024. Ce probleme au fost în ziua votului

Până la ora 21:00, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Șapte sesizări, care nu au fost de competența MAI, au fost transmise către alte autorități: 6 către Birourile Electorale competente și una către Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la ora 21:00, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei și 175 de avertismente.

Rezultate alegeri locale Baia Mare 2024. Unde s-a putut vota

S-a putut vota la aceste alegeri doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul în care alegătorii au domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, oraşul sau municipiul unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale!

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraş sau alt municipiu din acelaşi judeţ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reşedinţa, acesta nu poate vota doar pentru consiliul judeţean sau doar pentru preşedintele consiliului judeţean.

Alegătorul care nu se află în sectorul municipiului Bucureşti unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, dacă se află în alt sector, acesta nu poate vota doar pentru Consiliul General al Muncipiului Bucureşti sau doar pentru primarul general.