Revoltă împotriva comunității de romi din Bolintin Vale. Moartea unui taximetrist a scos în stradă zeci de persoane

Un protest spontan a avut loc miercuri seară în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu. Revolta ar fi pornit după ce un șofer de maxi-taxi a fost agresat și și-a pierdut viața.

Poliția a instituit în localitate zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze. Agresorul care a fost reținut de polițiști este de etnie romă. Localnicii se plâng că de ani de zile sunt terorizați de etnicii romi din localitate.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Giurgiu.

Conflictul dintre șoferul de maxi-taxi și agresor a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie. Șoferul a fost lovit cu o piatră în cap și totul ar fi pornit de la faptul că acesta nu ar fi vrut să-l ia în mașină.

Agresorul a fost arestat preventiv, conform informațiilor transmise de poliție.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Agresorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oprtunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, se preciza în comunicatul poliției.

Oamenii care au ieșit la protest în Bolintin Vale au ajuns în fața primăriei și le ce autorităților să ia măsuri pentru stoparea actelor de agresiune și abuzuri la care sunt supuși zilnic de membri ai comunității rome din localitate. Protestul s-a încheiat fără să degenereze.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.