Revine iarna în forță cu temperaturi și de -20 de grade Celsius

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Meteorologii anunță că, începând de joi seara, vremea se va răci accentuat. În weekend vor apărea ninsori, lapoviță și vânt puternic. Temperaturile vor fi mai scăzute în depresiuni, unde se așteaptă maxime de -20 de grade, iar în restul zonelor vor fi -14 grade Celsius.

Joi vor fi temperaturi maxime cuprinse între 4 și 13 grade și minime între -3 și 4 grade, iar vremea va fi schimbătoare.

Vineri se răcește accentuat, iar la munte, în nord-est și în centru vor predomina ninsorile. În restul țării ar putea apărea ploi cu lapoviță. Vântul crește în intensitate peste tot, iar pe crestele munților va fi viscol. Noaptea, în nord și în centru se instalează gerul. Temperaturile maxime vor fi între 0 și 9 grade, iar minimele între -20 și -2 grade Celsius.

Sâmbătă, vremea se răcește și mai tare. Norii se vor risipi, iar condiții de precipitații vor mai fi dimineață, în sudul țării. Maximele vor fi cuprinse între -6 și 2 grade Celsius, iar maximele între -20 și -4 grade Celsius.

În București, temperaturile vor fi cuprinse între 13 și 15 grade miercuri și joi. De vineri, temperaturile vor scădea până la 5 grade Celsius și vor fi condiții de ploaie ziua. Seara și noaptea, vântul va deveni mai puternic, iar ploaia se poate transforma în ninsoare. Minima va fi de -7 grade. Sâmbătă va fi și mai frig, iar spre amiază se va înregistra o valoare de 0 grade.

La munte, începând de vineri, se instalează gerul și va ninge până sâmbătă.

Prognoza meteo vine și cu o veste bună. Spre sfârșitul lunii februarie și la începutul lui martie, temperaturile vor fi mai calde decât normalul perioadei. Între 1 și 8 martie e posibil să mai apară, izolat, câteva episoade de ploaie sau ninsoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.