Revin ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă. Lista zonelor afectate

cod galben
Foto: qimono / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea valabilă de luni, 17 decembrie, ora 12.00, până marți, 18 decembrie, ora 12.00.

În acest interval vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune un strat de zăpadă nou.

Mai exact, în nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 de cm.

În prima parte a zilei de luni (17 decembrie) în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70…80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar, în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse, va fi polei sau ghețuș.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.