Revelion cu 2.500 de participanți, în Franța! Petrecăreții s-au bătut cu poliția

Foto: Pixabay

Peste 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală în Franța, țară care se confruntă în continuare cu efectele devastatoare ale epidemiei de coronavirus.

Evenimentul a avut loc aproape de orașul Rennes, și a durat mai multe zile.

Petrecăreții, care provin și din Marea Britanie și Spania, s-au bătut cu poliția, reușind să incendieze o autospecială. Cel puțin 3 agenți au fost răniți, scrie BBC.

Autoritățile locale au transmis că ”polițiștii au încercat să oprească petrecerea, însă s-au lovit de ostilitatea participanților”.

Petrecăreții nu au respectat regulile distanțării sociale, iar mulți dintre ei au ales să doarmă în mașini, iar apoi să revină la petrecere.

Polițiștii au blocat toate ieșirile pentru vehicule și au dat peste 200 de avertismente.

Franța se află într-o carantină strictă, activitățile de pe timpul nopții fiind strict interzise. Peste 100.000 de polițiști francezi au fost la datorie în aceste zile, având ca scop oprirea tuturor petrecerilor organizate în timpul carantinei.

Franța a înregistrat peste 2,6 milioane de cazuri de coronavirus, iar aproape 65.000 de persoane și-au pierdut viața în această țară de la începutul pandemiei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.