Reuniune de urgență a ambasadorilor NATO

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Cei 30 de ambasadori ai țărilor membre NATO se reunesc de urgență în această dimineață la Bruxelles în urma operațiunilor militare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Alianței.

Șeful NATO, Jans Stoltenberg, va susține o conferință de presă în jurul orei 12:30.

„Condamn ferm atacul nesăbuit și neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți civile. Încă o dată, în ciuda avertismentelor noastre repetate și a eforturilor noastre susținute în favoarea diplomației, Rusia a ales calea agresiunii împotriva unei țări suverane și independente.

NATO și Aliații se vor reuni pentru a face față consecințelor acțiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alături de poporul ucrainean în acest moment teribil. NATO va face tot ce este necesar pentru a proteja și apăra toți aliații”, a transmis Jens Stoltenberg într-un comunicat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.