Restricții de circulație noaptea. Orban: „Avem în evaluare o astfel de decizie”

FOTO: donterase/Pixabay.com
FOTO: donterase/Pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare posibilitatea să există măsuri de restricție a circulației pe timpul nopții, în marile orașe, pentru a se reduce răspândirea coronavirusului.

Șeful Guvernului a fost întrebat dacă ia în considerare o măsură de restricție în cursul nopții, având în vedere că sunt multe localități care au trecut de pragul de 3 cazuri de infecții coronavirus la 1.000 de locuitori.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.761 de cazuri noi de COVID-19. Alți 73 de români au murit din cauza infecției cu coronavirus, în timp ce la ATI sunt internați 787 de pacienți COVID.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 147.932 au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până sâmbătă, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese, dintre care 49 de bărbați și 24 de femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.