Remedii populare pentru tenul gras – Rețete simple de casă

Dacă ai pielea grasă și vrei să scapi de această problemă și să-ți faci fața impecabilă, poți opta pentru o cremă de față, dar  există și o serie de remedii casnice simple, care ajută la combaterea pielii grase și a porilor măriți. Utilizarea oricărei  rețete sugerate pe bază de ingrediente naturale, îți curăță și tonifică pielea și vei vedea rezultate minunate foarte curând.

Tonic din castravete și suc de lămâie

Un tonic simplu de castraveți și lămâie pe care îl poți face cu ușurință acasă, te va ajuta să-ți faci pielea mată și să scapi de luciul gras. Ia un castron mic și amestecă pulpa unui castravete mediu cu 2 lingurițe de suc de lămâie. Înmoaie un tampon de bumbac în acest amestec și freacă-l pe pielea grasă. Nu este necesar să speli soluția tonică de pe față. Aceste ingrediente au un efect astringent natural și elimină strălucirea excesivă. Repetă procedura cel puțin o dată pe zi.

Mască cu sifon și fulgi de ovăz

Poți scăpa de petele grase de pe față cu o mască simplă de bicarbonat de sodiu și fulgi de ovăz. Amestecă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 1 linguriță de fulgi de ovăz, adăugând puțină apă pentru a crea un amestec asemănător pastelor. Întinde masca pe toată fața și masează zonele cu pori măriți timp de 2-3 minute. Lasă amestecul pe piele timp de 5 minute, apoi spală cu apă rece.

Scrub de zahăr și castraveți

Castravetele este unul dintre cele mai bune remedii naturale care ajută la combaterea tenului gras. Scrubul de zahăr și castraveți curăță perfect porii și usucă pielea. Se amestecă pulpa de castravete cu 1 lingură de zahăr și se aplică amestecul rezultat pe piele. Lasă masca cel puțin 10 minute, apoi clătește fața cu apă rece.

Loțiune din lămâie și mere

Pentru o loțiune calmantă astringentă și demachiantă pentru tenul gras, folosește 2 linguri de suc de lămâie si aceeaşi cantitate de suc de mere. Șterge excesul de sebum și murdărie de pe suprafața pielii. Lasă loțiunea să acționeze 15 minute, apoi spală fața cu apă rece. Utilizează această metodă simplă de curățare a pielii cel puțin o dată pe zi timp de câteva săptămâni, pentru a vedea rezultate orbitoare.

Mască de fulgi de ovăz și castraveți

Poți scăpa de pielea grasă și excesul de sebum care înfundă porii, eliminând probabilitatea acneei și a altor probleme prin aplicarea acestei măști simple cel puțin o dată pe săptămână. Folosește un blender pentru a combina 1 cană de fulgi de ovăz și 1 castravete mic. Apoi adaugă 1 lingură de iaurt fără aditivi. Aplică această mască pe piele și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Apoi spală-te cu apă rece și bucură-te de pielea moale și mată.

Mască nutritivă pentru tenul gras

O rețetă de fructe cu caise este utilă pentru nutriție și hidratare. Toacă caisa într-un blender cât mai mic posibil. Adăugați 1 lingură de lapte. Se aplică pe față și gât, se spală după 10 minute.

Mască pentru uscarea tenului

Un rezultat excelent se obține cu un produs fabricat din drojdie obișnuită. Se amestecă 1 lingură de drojdie uscată cu aceeași cantitate de chefir și suc de lămâie. Aplică amestecul timp de 25 de minute, apoi clătește și termină cu o cremă hidratantă.

Totodată, ai grijă și de sănătatea părului, alegând fie un șampon-balsam, fie una dintre numeroasele metode naturiste de îngrijire a părului.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.