Reguli noi pentru pescarii români: Socializarea și consumul de alcool, interzise!

pescuit feeder
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Un ordin al Ministerului Agriculturii, publicat deja în Monitorul Oficial, reglementează pescuitul recreativ, iar noile restricții sunt numeroase și foarte greu de aplicat.

Astfel, la intrarea pe baltă, toți pescarii vor fi supuși unui triaj epidemiologic, se precizează în document. Pescarilor li se va lua temperatura și se va asigura un flux de deplasare care să respecte distanțarea socială.

Pescarii care folosesc același stand trebuie să stea la o distanță de 10 metri între ei. Mai mult, vor fi necesare măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și echipamentul de pescuit.

În document se precizează că pontoanele vor fi dezinfectate de administratorii locurilor de pescuit, în timp ce masca e obligatorie pentru pescari până la alegerea locului de unde vor arunca undițele în apă. Pescarii nu au voie nici măcar să socializeze, iar grătarele și consumul de bături alcoolice la marginea bălților au fost interzise.

Alte obligații pe care le au pescarii recreativi sunt lăsarea curată a perimetrului de pescuit, dar și aruncarea la coșul de gunoi a măștilor de protecție.

Nerespectarea unor prevederi din noul regulament constituie contravenție.