Reguli noi pentru copii la școală: Nu au voie să mănânce împreună sau să facă schimb de obiecte

FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com
FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com

Reluarea activității școlilor din 8 februarie vine o cu o serie de modificări ale regulilor care vor trebui să fie respectate de elevi, în contextul epidemiei de COVID-19.

Astfel, elevii vor face din nou sport – în aer liber, dacă vremea o permite. Dacă vor face ora de Educație Fizică în sală, elevii nu trebuie să facă efort intens. Mai mult, ei trebuie să păstreze distanța de un metru între ei.

De asemenea, dispare interdicția de folosire a obiectelor destinate tuturor elevilor, precum mingea, dar copiii nu vor avea voie să mănânce împreună și nici să facă schimb de obiecte personale, scrie Edupedu.ro.

Reguli noi pentru elevi la școală

 • Organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze.
 • Intervalele aferente pauzelor vor fi stabilite în mod eşalonat astfel incat sa existe un minim posibil de suprapunere;
 • Organizarea activităţilor şi supravegherea în timpul pauzelor se realizează astfel incat sa se evite formarea de grupuri de elevi din clase diferite. Elevii vor fi supravegheaţi pe toată durata pauzelor de către cadre didactice sau alte categorii de personal, pentru mentinerea distanţării fizice. Orice activităţi care presupun formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanţei dintre elevi.
 • Jocurile şi alte activităţi care implică formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanţei maxim posibile dintre elevi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
 • Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).
 • Se pot desfăşura doar jocurile sportive care permit distanţarea fizică, de preferat în aer liber, daca conditiile meteo permit;
 • Orele de educaţie fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activităţi sportive care nu presupun efort intens, cu asigurarea obligatorie a distanţei fizice maxim posibile si a unei aerisiri permanente.
 • Pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică, elevii vor fi instruiţi ca pe tot parcursul activităţii să nu îşi atingă faţa, gura, ochii sau nasul cu mâinile neigienizate;
 • La începerea şi la finalul orelor de educaţie fizică, toţi elevii trebuie să respecte normele de igiena a mâinilor prin utilizarea unor dezinfectanți pe bază de alcool;
 • Se vor efectua curăţenia, dezinfecţia şi aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de
  elevi;
 • Activităţile sportive în cadrul liceelor cu program sportiv şi cluburilor sportive
  şcolare se vor desfăşura în conformitate cu prevederile ordinului comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.