Record depășit. A fost descoperită o broască mare cât o pisică: „Parcă era o minge de fotbal cu picioare”

cea mai mare broască din lume
Foto: Captură video Queensland Environment (Facebook)

În pădurea tropicală din Australia a fost descoperită o broască atât de mare încât rangerii care au găsit-o au crezut inițial că e falsă, relatează BBC.

Specimenul este o broască de trestie de zahăr și este de 6 ori mai mare decât o broască medie. Cântărește 2,7 kilograme și a fost poreclită „Toadzilla” (din „toad” – „broască” în limba engleză și Godzilla).

Când a descoperit broasca uriașă, Kylee Gray, rangerul parcului din Queensland, a crezut inițial că nu vede bine.

„Nu am mai văzut niciodată una atât de mare. Parcă era o minge de fotbal cu picioare. Am poreclit-o Toadzilla”, a declarat ea pentru Australian Broadcasting Corporation.

Cea mai mare broască din lume

Se crede că Toadzilla este femelă. Specialiștii au luat-o la centru și au cântărit-o. Așa au aflat că broasca – ce cântărește 2,7 kilograme – ar putea stabili un nou record mondial. În prezent, în Cartea Recordurilor este o broască de 2,65 kilograme din Suedia. Recordul datează din 1991.

Gray a mai spus că broasca a ajuns atât de mare mâncând insecte, reptile și mici mamifere. „O broască de trestie de zahăr atât de mare va mânca orice îi încape în gură”, a explicat rangerul.

Broaștele au fost introduse în Australia în anul 1935, iar acum sunt considerate dăunători deoarece s-au înmulțit atât de tare încât au ajuns să numere peste 2 miliarde. În plus, glandele lor produc venin, iar pielea lor conține substanțe toxice. Din acest motiv, broaștele de trestie nu au prădători naturali și pot omorî multe animale, atât sălbatice, cât și domestice. Broaștele de trestie de zahăr sunt foarte periculoase pentru câini.

Gray a spus că nu știe câți ani avea Toadzilla, dar cu siguranță că a trăit mult timp. În sălbăticie broaștele de trestie ajung să trăiască până la 15 ani.

Toadzilla a fost eutanasiată, conform legilor din Australia referitoare la dăunători. Corpul ei va fi donat Muzeului din Queensland.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.