Record de infectări în ultimele 24 de ore. Peste 40.000 de români s-au îmbolnăvit

FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook
FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook

În ultimele 24 de ore au fost raportate 40.018 de infectări cu SARS-CoV-2, au anunțat autoritățile.

Este pentru prima dată de la debutul pandemiei de coronavirus când infectările zilnice depășesc pragul de 40.000.

În ultimele 24 de ore au fost raportate și 97 de decese, dintre care două anterioare.

Din bilanțul de ieri, 31 ianuarie, a rezultat că numărul persoanelor internate în secțiile spitalelor din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2 a crescut cu 901 (fără a-i lua în calcul și pe pacienții internați la ATI în ultimele 24 de ore).

Aceasta a fost cea mai mare creștere înregistrată vreodată de la o zi la alta, după cum rezultă din graficele graphs.ro.

Astfel, în spitale, numărul de persoane internate în secții de COVID-19 era, ieri, de 9.781, cu 901 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 903 persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară.

Bilanțul complet pentru ziua de marți, 1 februarie, urmează să fie făcut public la ora 13.00.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.