Reacția lui Klaus Iohannis în cazul plagiatului lui Bode

FOTO: Gov.ro
Lucian Bode. FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție cu privire la decizia de plagiat a Universității Babeș-Bolyai în cazul ministrului de Interne, Lucian Bode. Șeful statului a fost întrebat despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Bode în timp ce se afla la Bruxelles, la Consiliul European.

„Din câte am înțeles din spațiul public, este adevărat că acolo sunnt probleme care trebuie luate foarte în serios. Eu am încredere că PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a declarat Iohannis.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.