Reacția lui Cîțu, după incendiul de la spitalul din Ploiești: „Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4”

florin cîțu
Florin Cîțu. Foto: Guvernul României

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis condoleanțe familiilor celor doi pacienți care au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, care a avut loc în această dimineață.

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri.

Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.

Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate.

Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților!

Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, arată un mesaj al premierului interimar Florin Cîțu, transmis de Guvern.

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, a transmis ISU Prahova.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.