Reacția liderului UDMR, după protestul de aseară: „Violență inacceptabilă”

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îi cere lui Klaus Iohannis să își asume rolul constituțional și să intermedieze situația tensionată existentă între diferite grupuri ale societății și spune că violența de pe străzile Bucureștiului este inacceptabilă.

„Ce s-a întâmplat noaptea trecută pe străzile din București a fost de o violență inacceptabilă. UDMR condamnă orice formă de manifestare extremistă și orice tip de agresiune, fizică sau verbală. Protestul este un drept democratic fundamental, recunoscut.

Poziția noastră clară este că nimeni nu îi poate pune în pericol pe cetățenii care doresc să își exercite acest drept – nici de forțele de ordine și nici grupurile care au ajuns pe străzile Bucureștiului cu intenția de a incita la violență”, scrie pe Facebook președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Hunor mai adaugă că se așteaptă ca autoritățile să acționeze cu prudență: să investigheze corect și cu atenție fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat. „Ne așteptăm ca partidele politice să nu manipuleze și să nu exploateze, în scopuri politice, cauza susținută de zeci de mii de oameni.

Nu în ultimul rând, cerem Președintelui României să-și asume rolul constituțional, să îndemne la dialog și la calm, să intermedieze situația tensionată existentă între diferite grupuri ale societății. Toți cei care doresc să protesteze să își poată exercită liniștiți acest drept”, mai scrie Kelemen.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.