Rata de infectare cu COVID-19 crește din nou, în București

București. Foto: Pixabay

Cu toate că situația epidemiologică la nivel național arată bine, cu un singur județ în scenariul roșu, și alte șapte în scenariul galben, restul fiind ”verzi”, rata de infectare cu COVID-19 a început din nou să crească în București.

Doar județul Timiș mai rămâne în zona roșie a pandemiei, cu 3,69 de cazuri la mia de locuitori, în creștere ușoară față de ziua preccedentă.

Municipiul Bucureşti rămâne în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, cu 2,06, după ce sâmbătă a înregistrat 1,94 de cazuri la mia de locuitori.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până duminică, 14 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

7 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3) şi 32 de judeţe în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Vrancea – 0,4; Buzău – 0,53; Brăila – 0,56; Tulcea – 0,57; Harghita – 0,58; Argeş – 0,59; Călăraşi – 0,69 şi Mehedinţi – 0,7.

Potrivit Comitetului Național de Coordoanre a activităților de vaccinare, România a transmis că România este pe locul al cincilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește persoanele vaccinate cu prima doză.

România ocupă locul 6 la numărul de doze administrate până acum, cu peste un milion, media zilnică fiind de aproape 35.000.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.