Raportarea rezultatelor testelor rapide pentru COVID-19 devine obligatorie în România

sanador teste coronavirus
Foto: sanador.ro

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la un post TV că raportarea rezultatelor testelor rapide pentru COVID-19 va deveni obligatorie în România, începând de luni, 4 ianuarie.

Pe lângă testele PCR, cabinetele și clinicile medicale, spitalele, dar și medicii de familie vor fi obligați să raporteze rezultatele testelor rapide.

Potrivit declarațiilor ministrului pentru Antena3, cifrele vor fi prinse în raportul zilnic efectuat de Grupul de Comunicare Strategică despre evoluția pandemiei de COVID-19.

Testele rapide, care mai pot fi cumpărate doar online, după ce au fost scoase din farmacii, au o precizie mai mică față testele PCR, însă mulți români au preferat această variantă.

Medicii le recomandă celor care folosesc aceste teste rapide comandate pe internet să fie foarte atenţi cum îşi recoltează probele.

Vestea vine la doar o zi după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat doar 1.194 de noi cazuri de COVID-19 în România, după nici 4.500 de teste efectuate.

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 15.919 au decedat.