Rafila îl atacă dur pe Cîțu pe subiectul certificatului verde

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a atacat, vineri, pe președintele PNL, Florin Cîțu, acuzându-l că a compromis campania de vaccinare. Rafila a spus că nu înțelege de unde vine încrâncenarea fostului premier pe tema draftului de lege privind certificatul verde.

„Mi se pare o chestiune de conotație politică dorința de a pune în discuție funcționarea acestei Coaliții decât o chestiune care să țină de sănătate publică. (…) A fost un draft al proiectului de lege. Dacă nu se dorește să lucrăm și să continuăm această situație de haos și de incapacitate a statului român de a lua niște măsuri în timp util și distrugem încă de la prima încercare un astfel de proiect atunci cu adevărat cei care pun în pericol adoptarea acestui document fac un atentat la sănătatea publică. M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs informațiile”, a mai spus Rafila, în Parlament.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că el și colegii săi nu pot fi de acord cu susținerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează, mai ales când scopul este limitarea pandemiei și există un vaccin gratuit.

Cîțu spune că s-a convenit în coaliția de guvernare ca testarea să fie suportată de stat doar 45 de zile.

„Am primit o variantă a acestui proiect de lege, nu am discutat-o cu colegii mei, cu specialiştii, astăzi o să o discutăm. Ca principiu, ştiţi opinia mea, că nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială, atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia de a depăşi pandemia este vaccinarea, nu testarea”, a declarat Florin Cîţu, joi, referindu-se la proiectul de lege pentru certificatul profesional propus de ministrul Sănătăţii.