Raed Arafat: ”Nu renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat aseară că este posibilă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în România, după perioada Sărbătorilor, dar și că vaccinul ”este lumina de la capătul tunelului”.

”Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări, înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel, frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate, vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a declarat, la Digi24, Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că este de așteptat ca numărul cazurilor noi să crească în perioada următoare.

”Nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Arafat.

”Mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din primele zile ale anului”, mai crede secretarul de stat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.