Raed Arafat, despre românii care nu cred în coronavirus: ”Îi așteptăm la spital”

Sursa foto: Captură video Antena 3
Sursa foto: Captură video Antena 3

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că românii care protestează față de măsurile luate pentru limitarea pandemiei de coronavirus nu sunt invulnerabili în fața bolii.

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de legea carantinei. Protestatarii susțin că toate măsurile luate de Guvern în timpul pandemiei au ca scop instalarea unei ”dictaturi sanitare”

”O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă”, a declarat Arafat la Antena 3.

Arafat, care le-a transmis protestatarilor că îi ”așteaptă la spital”, a adăugat: ”Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”.

Premierul Ludovic Orban spune că ”există un adevărat bombardament de informații false” în spatele căruia stau ”cei caren neagă existența virusului”.

”Astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă lumea să nu respecte nişte reguli care sunt respectate în mod firesc”, a spus liberalul la B1TV.

Mitingul din Piaţa Victoriei credeţi că s-a născut din senin? A fost pregătit. Sunt nişte pagini, site-uri, pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu înţeleg de ce au protestat”, a completat dezamăgit Ludovic Orban.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.