Raed Arafat avertizează: ”Ne așteaptă două luni dificile”

Raed Arafat FOTO: Facebook/Raed Arafat
Raed Arafat FOTO: Facebook/Raed Arafat

”Ne așteptăm ca luna septembrie și luna octombrie să fie două luni dificile”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a spus că sunt mai mulți factori care vor contribui la această situație delicată. În ultimele zile, numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus a crescut în România.

”Să nu uităm, sunt mai multe aspecte: deschiderea școlilor, mai este revenirea din concediu la locurile de muncă, aglomerarea orașelor, aglomerarea transportului public în comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea în luna septembrie. Mai este și activitatea electorală care se desfășoară, mai vine gripa sezonieră – în septembrie-octombrie vor începe să apară cazuri”, a explicat Arafat la Digi24.

Arafat a făcut și următoarea recomandare, pentru evitarea expunerii la virus a persoanelor din categoria de risc.

”Regula este: copilul să nu interacționeze direct cu bunicii, ceea ce nu va fi ușor. Pericolul real asupra copiilor este minimal. Pericolul este când se întorc acasă și riscul este să se treacă infecția către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea și contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă”, a mai spus secretarul de stat.

Potrivit lui Arafat, cele mai eficiente măsuri pentru ținerea virusului la distanță sunt purtatul măștii, distanțara socială și spălarea frecventă a mâinilor.