Raed Arafat a simțit pe propria piele explozia de la Crevedia: „Parcă pune pe tine un fier de călcat”

raed arafat
Foto: Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a explicat la postul de televiziune Digi 24 că a simțit pe propria piele cât de puternică a fost explozia de la Crevedia.

Șeful DSU se afla în Crevedia în momentul în care s-a produs cea de-a doua explozie la o cisternă aflată în curtea stației GPL.

„Explozia și mingea asta de foc mare care a fost a avut un impact la o distanță destul de mare.

Eu eram la o distanță și pot să vă spun că am simțit pe spate, că mergeam spre partea opusă pentru a discuta cu cineva, și la momentul respectiv când s-a auzit și am simțit căldura care a venit era parcă cineva pune pe tine un fier de călcat sau așa ceva”, a spus Arafat într-o emisiune la postul de televiziune.

Întrebat și de care a fost sursa de foc inițială, el a comentat că ar putea fi vorba de o țigară: „Din ce am văzut şi din ce s-a auzit este vorba de o sursă de foc care a apărut, sursa de foc probabil că a fost o ţigară.

Deci clar acolo ceva nu s-a respectat… pe lângă că întreaga activitate ca staţie de transvazare (mutarea unui lichid sau a unui material pulverulent dintr-un vas în altul – n.r.) de GPL nu avea voie să fie acolo, dar da, e posibil ca cineva acolo să fi avut o ţigară şi de acolo să fi pornit totul. Asta urmează să fie probat, dovedit sau stabilit de cei care anchetează pe linia de procuratură.”

Doi soți care locuiau într-o casă din apropierea stației GPL au murit în urma primei explozii produse la stația ilegală de GPL. Bărbatul a făcut infarct când a văzut cât de grav era arsă soția lui. Femeia a murit a doua zi, la spital. Ea avea arsuri pe mai bine de 95% din suprafața corpului și avea șanse minime de supraviețuire, a spus Arafat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.