Radiațiile electromagnetice ale aparatelor din casă. Care e adevărul despre ”pericolul” din casă

În zilele noastre, internetul este inundat cu oferte de aparatură electrocasnică cu surse de radiații electromagnetice din gama de frecvențe ultra-înaltă. Acestea sunt aparate portabile, cuptoare cu microunde, chiar și electrocasnice simple ca plita sau un aragaz pe gaz.

Cât de periculoasă este radiația electromagnetică a cuptoarelor cu microunde?

Experimentezi efectul radiației electromagnetice asupra ta în fiecare zi. Toate aparatele electrice de uz casnic, de la frigidere la masini de spalat vase, emit unde electromagnetice, dar cele mai multe emit unde de frecvență foarte joasă, de o intensitate absolut inofensivă. Unele dispozitive emit unde acustice (radio, TV, aspirator). Toate felurile de lămpi emit unde electromagnetice sub formă de lumină.

Undele electromagnetice sub formă de lumină ultravioletă sunt emise, de exemplu, din lămpile de cuarț din saloanele de bronzat, iar această radiație este foarte dăunătoare sănătății.

Aparatele de uz casnic nu prezintă absolut niciun pericol pentru oameni

Puterea radiației de la cuptorul cu microunde este atât de redusă, încât nu poate dăuna organismului uman. Desigur, îți poți strica vederea, dacă stai toată ziua în fața unui ecran TV sau a unui computer. În ceea ce privește cuptorul cu microunde, acesta îți poate dăuna foarte mult, doar dacă reușești să îl pornești cu ușa deschisă și să îți bagi capul în el 🙂

Din toată tehnologia pe care o folosești în fiecare zi, cea mai dăunătoare este cea care asigura functionarea telefonului mobil. În momentul în care formezi numărul abonatului și aștepți răspuns, puterea de radiație a telefonului mobil atinge maximul, deoarece telefonul caută o stație. În acest moment, ar trebui să-l ții departe de cap. Așteaptă până abonatul răspunde și apoi du telefonul la ureche – când undele electromagnetice revin la normal.

De asemenea, primești cea mai puternică doză de radiații în timpul terapiei fizice. Nu ți se întâmplă însă nimic îngrozitor, pentru că medicii respectă strict normele.

Radiația care provine de la radare

Desigur, radiația care provine de la radare sau de la liniile electrice de înaltă tensiune este periculoasă. După cum s-a dovedit, mulți au o atitudine negativă față de cuptorul cu microunde. Majoritatea temerilor legate de gătitul cu microunde sunt exagerate. El încălzește doar mâncarea. Un număr mare de studii au fost efectuate cu privire la efectul microundelor asupra substanțelor. Au arătat că radiația cu microunde nu face decât ca moleculele unei substanțe să se miște mai repede, rezultând o creștere a temperaturii.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.