Putin spune că observă „anumite evoluții pozitive” în negocierile cu Ucraina

Vladimir Putin
Vladimir Putin. Sursa: Kremlin.ru

Vladimir Putin i-ar fi spus președintelui belarus Alexander Lukașenko că „există anumite evoluții pozitive” în negocierile de pace cu Ucraina. Aceste lucruri i-ar fi transmise de cei care negociază din partea Rusiei.

Discuțiile au loc aproape zilnic, potrivit lui Putin. Președintele Rusiei i-a mulțumit lui Lukașenko pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl, potrivit unui transcript obținut de Bloomberg.

Kremlinul nu exclude o întâlnire între președinții Vladimir Putin al Rusiei și Volodimir Zelenski al Ucrainei, dar aceasta ar trebui să fie pregătită temeinic pentru a produce rezultate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Între timp, agresiunea Rusiei continuă. Bombardamentele s-au intensificat în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Sunt nemulțumiri și tensiuni între cei care au gestionat invazia Ucrainei. Jurnalistul de investigații Andrei Soldatov, expert în serviciile secrete ruse spune că Putin pare să fie cu adevărat nemulțumit de FSB în Ucraina și i-ar fi pus în arest la domiciliu pe doi șefi.

„Serghei Beseda, șeful Serviciului, și adjunctul său Bolukh, au fost plasați în arest la domiciliu, potrivit surselor mele din interior”, spune Andrei Soldatov.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.