PSD și PNL ar putea face alianță la alegeri. Primul primar dispus la colaborare. Ciolacu vrea „proiect de țară”

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că nu exclude o alianță și un „proiect de țară” alături de PNL, în contextul rundelor de alegeri din 2024.

Întrebat din nou pe tema unei posibile alianțe cu PNL pentru anul electoral 2024, Marcel Ciolacu a precizat: „De obicei în politică, niciodată nu spun niciodată. Nu a fost această discuție până acum. Au existat discuții ca între colegi. Am văzut ce a declanșat declarația mea. Au fost discuții și de liste comune. Nu vorbim despre un USL 2.”

„În cazul în care noi simțim că românii au încredere în această Coaliție, putem să venim cu un proiect de țară în anul următor. Vom vedea: este posibil, nu este posibil. Nu are nimeni decis acest lucru”, a continuat premierul.

Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, nu exclude varianta ca el să candideze din partea PSD și PNL pentru obținerea unui nou mandat, dacă cele două partide vor decide să aibă un candidat unic la alegerile locale din 2024, anunță Suceava News.

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul unic al PNL și PSD, primarul, care este președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, a răspuns că ar putea candida.

„De ce nu. Eu am o relație bună cu PSD și nu este nici un secret faptul că la alegerile locale o parte din voturile mele le iau de la PSD. În caz că se va pune problema candidatului unic, voi hotărî la momentul potrivit dacă voi candida sau nu. Momentul îl voi stabili eu. Totuși, nu cred că se va ajunge la candidatură comună la locale. Poate la europarlamentare, la parlamentare, sau chiar la prezidențiale”, a transmis primarul.

„Este foarte probabil ca la europarlamentare, unde-i vot politic 100%, să fie o colaborare PNL-PSD. La locale nu se adună merele cu perele, și fiecare ia voturile în dreptul lui”, a completat edilul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.