PSD se pregătește să amâne alegerile parlamentare

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, declară că „la 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”.

„Din punctul meu de vedere, președintele și Guvernul său au scăpat total pandemia de subcontrol. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenție la România TV.

Președintele PSD a mai spus că săptămâna viitoare ar urma să înceapă discuțiile în Parlament pe proiectul care prevede amânarea alegerilor parlamentare, care ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie.

„Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…)

Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a declarat liderul PSD.

Curtea Constituţională a publicat, miercuri, motivarea deciziei prin care judecătorii au respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, arătând în document că hotărârea de guvern prin care a fost stabilită data alegerilor parlamentare pentru 6 decembrie, deşi emisă cu respectarea legii în vigoare la data respectivă, îşi încetează de drept efectele în urma intrării în vigoare a actului normativ supus controlului de constituţionalitate, respectiv legea adoptată de Parlament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.