PSD nu vrea examene de admitere pentru liceu

școală țară mediul rural elevi
Foto: janeb13 / pixabay.com

PSD anunță că se opune prevederii din legile Educației prin care liceele pot decide dacă vor examene suplimentare de admitere, pe lângă Evaluarea Națională. Social-democrații sunt de părere că examenele proprii de admitere ar putea crește practici neloiale a meditațiilor și al corupției.

PSD mai transmite că printre „obiectivele esențiale, stragegice, de mare importanță pentru copii și părinți din Legile Educației ar trebui să se regăsească”: acces neîngrădit la educație pentru toți copiii, combaterea abandonului școlar, importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii și dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

De asemenea, „PSD privește cu multă rezervă înmulțirea probelor la examenul de Bacalaureat, așa cum e propusă în proiect”.

Desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor nu e o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de profesori dedicați, mai spun social-democrații. În opinia PSD, învățământul special „ar trebui să țină cont inclusiv de realitatea bazei noastre școlare”.

„Nu în ultimul rând, Legea Educației trebuie să cuprindă și prevederi în ceea ce-i privește pe copiii născuți în diaspora. Dacă tot vrem să se întoarcă românii acasă, trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora”, se mai arată într-un comunicat transmis de PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.