PSD: „În România lui Cioloș, doar bătăușii, condamnații penal, recidiviștii de la USR, pot fi reabilitați! Niciun alt român!!! Băgați capul în pământ și tăceți!”

PSD îi răspunde lui Dacian Cioloș, liderul USR, care a contestat alegerea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului din cauza faptului că acesta a fost condamnat penal.

„În România lui Cioloș, doar bătăușii, condamnații penal, recidiviștii de la USR, pot fi reabilitați! Niciun alt român!!!

«Este reabilitat. Are cazierul curat. Ne reprezintă cu cinste». Asta spunea acest contorsionist al moralei și legii despre un bătăuș de duzină recidivist pus de USR, anul trecut, pe liste în alegeri. Pentru dl. Cioloș însă, interesul politic este scuza pentru orice minciună, iar duplicitatea este o a doua sa natură pentru a-și atinge scopurile meschine și pentru a acoperi frustrările membrilor de partid rămăși șomeri, după plecarea de la guvernare.

Lozincile expirate nu țin loc de teste, de medicamente sau de sprijin pentru antreprenorii români, domnule Cioloș! Ați fost la guvernare un an și n-ați făcut nimic din ce ați promis propriului electorat! Dimpotrivă, v-ați bătut joc de români, de sănătatea și viața lor! Băgați capul în pământ și tăceți! Așa e cel mai cinstit!”, susține PSD într-o postare pe pagina de Facebook.

PSD se referă la candidatul propus de Alianța USR-PLUS la Primăria Câmpeni (județul Alba), la alegerile locale din septembrie 2020. Haiduc Nicolae Gigel a fost condamnat de două ori pentru fapte comise în perioada în care era om de ordine la o discotecă. El a fost reabilitat în 2018.

„Candidatul respectiv are cazierul alb, a avut două amenzi penale, a fost paznic la o firmă, a avut atunci niște altercații pentru care a avut amenzi penale și nu o condamnare cu executare. A fost reabilitat, are un cazier alb, persoana respectivă, pe care colegii mei au evaluat-o când și-a depus candidatura, a mai evoluat ca persoană foarte mult și colegii mei au considerat că poate să-i reprezinte cu cinste, nu a avut nicio condamnare legată de funcție publică, de felul în care ar fi gestionat resursele, de interes public sau alte situații pe care le-am avut și le avem în țară și care au poluat politica românească și au scăzut încrederea în felul în care se face politică în România”, a declarat la Alba Iulia, Dacian Cioloș, în septembrie 2020.