PSD îl atacă pe Klaus Iohannis: Zero soluții, multă trufie, delirul unui om învins

FOTO: Partidul Social Democrat/Facebook
FOTO: Partidul Social Democrat/Facebook

Partidul Social Democrat a lansat un atac politic la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a susținut conferința de presă în care a spus că majoritatea PSD din Parlament este „toxică”, iar țara are nevoie de o majoritate parlamentară „responsabilă”.

Zero soluții pentru pandemie! Doar alegeri și multă trufie! Așa arată delirul unui om învins. Președintele PNL, Klaus Iohannis, știe că PNL n-ar fi depășit 30% dacă nu ar fi avut două proptele, USR – PLUS și pleava de la PSD formată din traseiști cumpărați la bucată. De asta urlă! Urlă și amenință de la tribuna prezidențială că trebuie alegeri repede și cu orice preț pentru că altfel partidul său se va prăbuși precum un castel de nisip”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Liderii PSD mai transmit în postarea lor că PNL a „distrus economia” și a „generat un haos la deschiderea școlilor”.

„Timpul trece și românii au înțeles de ce este în stare PNL. Au eșuat în gestionarea pandemiei. Au distrus economia. Au generat un haos cu deschiderea școlilor. Și au ajuns să conteste până și alegerile pe care tot ei le-au organizat.

Legile justiției NU se discută în sediul de campanie al PNL de la Cotroceni, ci transparent prin consultarea societății civile și a asociațiilor de magistrați și prin dezbateri în plenul Parlamentului. Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene de azi este un cartonaș roșu pentru Iohannis, care n-a fost în stare să facă nimic în ultimele luni în acest domeniu.

România a atins un nou record de infectări cu COVID-19. Dar lui Iohannis nu îi pasă de sănătatea românilor. El este interesat doar de sănătatea lui. Și cei 2 mii de români infectați și-ar fi dorit să nu fie nevoiți să își facă vreodată vreun test, domnule Iohannis”, transmite PSD, printr-o postare pe Facebook.

Iohannis: E nevoie de o altă majoritate

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă că „actuala majoritate PSD din Parlament a dovedit că orice proiect bine intenționat poate fi distrus în doar câteva zile.

„Va fi nevoie de o altă majoritate, democratică și legitimă, rezultată în urma alegerilor parlamentare. (…)

Un pas a fost deja făcut: alegerile locale au arătat că cetățenii vor administrații eficiente. În decembrie trebuie să continuăm acest drum. Majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament poate fi sancționată doar prin vot.

E inadmisibil ca în anul 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului. Este inadmisibil ca practici toxice, folosite în trecut, continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi. Alegerile parlamentare pot trimite în istorie acest mod nociv de a face politică”, a declarat Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.