PSD: ”Guvernul Cîțu să demisioneze dacă nu vaccinează 10 milioane de români până în septembrie”

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat, ajuns în opoziție, a cerut demisia Guvernului Cîțu dacă nu vor fi imunizați 10,4 milioane de români, până la sfârșitul lui septembrie 2021.

”Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, precizează partidul condus de Marcel Ciolacu.

România a vaccinat până acum doar un sfert de milion de cetățeni, însă capacitatea de imunizare este așteptată să crească.

”Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare”, mai transmit social democrații.

PSD, care și-a concentrat campania electorală în jurul unor medici specialiști, precum Alexandru Rafila sau Adrian Streinu Cercel, nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament, astfel că va petrece o vreme în opoziție.