PSD anunță că începe Autostrada Moldovei chiar în ziua protestului „15 minute pentru autostrăzi”

psd mesaj autostrada moldovei
PSD anunță chiar pe 15 martie că începe Autostrada Moldovei. Foto: Facebook

Chiar în ziua în care mii de români, precum și numeroase companii, au anunțat că își vor suspenda activitatea timp de 15 minute pentru a protesta deoarece România nu are autostrăzi, Partidul Social Democrat anunță că începe lucrările la Autostrada Moldovei.

„Autostrada Moldovei începe azi! Ne respectăm promisiunile”, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook.

De fapt, este vorba doar de centura ocolitoare a orașului Bacău, care face parte din viitoarea Autostradă a Moldovei.

Iată întregul mesaj publicat de PSD:

Autostrada Moldovei începe azi!

Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată.

Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier.

#NeRespectamPromisiunile

Contractul pentru șoseaua de centură din Bacău a fost semnat la finalul anului trecut, iar drumul lung de 30,8 kilometri va costa 668 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 142 de milioane de euro fără TVA).

Din cei 30,8 kilometri, 16,2 vor fi construiţi la profil de autostradă.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri şi pasaje, un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre şi dinspre autostradă, cât şi legătura cu centrul Bacăului. Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud şi la nord de Bacău şi a unor conexiuni cu DN 15 şi cu DN 11, la vest de oraș, potrivit adevarul.ro.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene.

Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL va proiecta şi va construi centura în termen de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate proiectării şi 30 luni execuţiei lucrărilor. Antreprenorul va oferi o garanţie a lucrărilor de 7 ani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.