Protestul femeilor din Belarus: Intervenție brutală a forțelor de ordine

Proteste în Belarus. Foto: Euronews

Mișcările de protest față de fraudarea ultimelor alegeri prezindențiale, în urma cărora a fost menținut în funcție Alexandr Lukașenko, supranumit și ”ultimul dictator” al Europei, continuă în Belarus.

Ieri, câteva sute de femei s-au strâns în centrul capitalei Minsk pentru a cere eliberarea Mariei Kolesnikova, o figură importantă a opoziției din Belarus.

Reacția autorităților a fost, ca de obicei, una brutală. Zeci de tinere au fost reținute cu brutalitate de forțele de ordine.

Au existat și momente comice. Un jandarm în civil a fost bătut cu mătura de mai multe protestatare, scăpând doar după ce a împărțit câțiva pumni în stânga și în dreapta.

Aproape 5.000 de femei au protestat sâmbătă, cerând în repetate rânduri demisia președintelui Lukașenko.

Protestele din Belarus, care au pierdut din avânt în ultimele zile, nu par să se oprească, cetățenii cerând alegeri democratice și oprirea violențelor împotriva celor care protestează.

Astăzi e anunțată o mare manifestație la Minsk.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.