Proteste violente după alegerea lui Donald Trump

Proteste anti-Donald Trump (Youtube)
Proteste anti-Donald Trump (Youtube)

În a doua seară de proteste față de alegerea republicanului Donald Trump în funcția de președinte al SUA s-au consemnat și primele violențe.

S-a întâmplat în Portland, în statul Oregon, unde câteva mii de protestatari s-au adunat în centrul orașului, iar apoi au distrus câteva magazine, mașini și au dat foc la tomberoane de gunoi.

Poliția a intervenit și a arestat 29 de persoane. Alte proteste încinse au avut loc și în alte orașe americane în ultimele 24 de ore, scrie BBC.

După ce, inițial, a dat vina pe ”protestatarii profesioniști”, Donald Trump a comentat incidentele pe un alt ton în ultima sa postare de pe Twitter pe această temă:

”Îmi place faptul că mici grupuri de protestatari și-au arătat pasiunea pentru țara noastră. Ne vom uni și vom fi mândri”, a scris președintele ales al Statelor Unite.

Într-un mesaj anterior, Trump dăduse vina pe presă pentru protestele la care participă, în principal, tinerii americani, nemulțumiți de poziția noului lider de la Casa Albă în ceea ce privește temele rasiale și sexuale.

În Portland, mulți protestatari ar aruncat cu pietre, iar unii dintre ei aveau bâte de baseball. Au existat câteva ciocniri cu polițiștii, care au răspuns cu gaze lacrimogene și bastoane.

În statul Oregon, Hillary Clinton a câștigat clar alegerile prezidențiale.

Au avut loc proteste și în Minneapoilis, Philadelphia, Baltimore, San Francisco și chiar în fața clădirii Trump Tower, din New York, însă fără incidente majore.

Cele mai amuzante glume despre alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.