Protest pentru susținerea Justiției: „Tudorel nu ești ieșean, marș la Dragnea-n Teleorman!”

proteste bucurești
Foto: Pagina de Facebook "Corupția ucide"

Noi proteste au avut loc duminică seara în Piața Victoriei din București și în marile orașe din țară. Au fost în jur de 8.000 de oameni în București și alte câteva mii în Cluj, Iași, Timișoara sau Sibiu.

La Iași s-a strigat „Tudorel nu ești ieșean, marș la Dragnea-n Teleorman”.

Clujenii au cerut „declanșarea grevei cetățenești pentru Justiție” și demisia lui Tudorel Tudorel Toader. „Așa cum era limpede de la bun început, așa cum am tot spus, războiul lui Dragnea cu justiția se transformă tot mai acut într-un război cu Europa.

Crearea unei justiții paralele e inacceptabilă într-un stat european. Și, de asemenea, revoltătoare – și periculoasă – și specifică unui stat totalitar. Gesturile PSD sunt, tot mai mult, un risc major pentru destinul nostru european. Cine tace acum, consimte ca România să iasă din Europa. Ne vedem în stradă duminică seara, de la ora 18, în Piața Mare – ca să ținem România în Europa.

România noastră & România copiilor noștri va rămâne un stat european. Copiii noștri vor trăi în Europa. Asta e ceva ne-negociabil.Pentru asta, e nevoie ca România să redevină un stat de drept – iar justiția paralelă să dispară”, scriu sibienii pe pagina evenimentului de protest”, a scris pe pagina evenimentului de la Sibiu.

Jandarmeria Română a transmis un comunicat de presă în care spune că mitingul anti-guvern din București nu respectă legea adunărilor publice și a infirmat informațiile privitoare despre un presupus număr sporit de forțe de ordine.

„Vom face toate eforturile astfel încât activitatea firescă a instituțiilor publice, folosirea drumurilor precum și celelalte activități cotidiene sa nu fie afectate sau efectul să fie unul limitat.

Am observat că în spațiul public au circulat mai multe informații și știri false cu privire la numărul de jandarmi angrenați în această misiune, cu scopul de a crea emoție și a crește gradul de tensiune în rândul celor interesați să participe la această manifestație. Infirmăm, încă o dată, aceste știri!”, a transmis Jandarmeria, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.