Protest la Chișinău. Partidul fugarului Ilan Șor a scos mii de oameni în stradă

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un protest de amploare a fost organizat de Partidul Șor la Chișinău. În fruntea celor care au ieșit în stradă sunt deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, precum și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu și primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu.

„Foarte bine că suntem mulți și vocali. Împreună cu colegii din mișcarea națională pentru popor am luat decizia ca să manifestăm nu în fața clădirilor instituționale, guvernamentale, dar să mergem pe scările Teatrului Național de Operă și Balet și acolo vom striga”, a spus deputata Marina Tauber, aflată sun control judiciar.

Organizatorii susțin că unicul scop al protestului este să ceară guvernării să achite integral facturile populației. Participanții la protest au scandat lozinci împotriva guvernului și împotriva președintei Maia Sandu.

Protestatarii au scandat „Jos Maia Sandu!”, „Ei cu milioane, noi murim de foame”, ”Recean la plătit factura”, „Noi suntem poporul”, „Semnaţi şi achitaţi”, potrivit website-ului de ştiri unimedia.info.

Poliţia a făcut mai multe apeluri către organizatorii protestului să nu permită acte de violenţă şi provocări şi a anunţat că va asigura ordinea şi securitatea publică, siguranţa cetăţenilor, fluxul circulaţiei rutiere şi buna desfăşurare a evenimentului.

„Vom interveni în fiecare situaţie în care există risc pentru viaţa cetăţenilor sau ordinea publică”, a precizat Inspectoratul general de poliţie al Republicii Moldova.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.