Proteinele ca supliment alimentar – 3 beneficii-cheie

Mulți sportivi și cei care au diete de slăbit includ un supliment proteic în dieta lor zilnică, de obicei sub formă de pulbere. Pulberile de proteine ​​sunt populare deoarece pot fi utile pentru cei care doresc să piardă în greutate, să câștige mușchi sau să-și îmbunătățească performanța atletică.

Majoritatea pulberilor de proteine ​​disponibile pe piață suferă de aceeași problemă ca și alte alimente procesate și preambalate – o listă lungă de ingrediente extrem de discutabile. Din fericire, există o organizație care se ocupă de siguranța alimentelor și le testează pentru detectarea contaminanților dăunători care afectează negativ nu numai sănătatea umană, ci și mediul: proiectul Clean Label.

Praful de proteine – Beneficii pentru sănătate

Proteinele sunt vitale pentru formarea și repararea țesutului muscular, producerea hormonilor și tonusul general al corpului. O dietă bogată în proteine de calitate, dublată de o viață sportivă cu antrenamente la aparate de fitness, sac de box, bandă de alergare, tenis sau chiar jocuri cu minge face minuni pentru calitatea vieții.

Faptul că organismul nu stochează proteine, la fel ca în cazul unor grăsimi și al carbohidraților, este motivul pentru care proteinele ar trebui consumate în mod regulat și în cantitățile necesare. Proteinele pot fi obținute din mai multe surse, astfel încât nici veganii nu au niciun motiv să-și refuze acești macronutrienți.

Cei ale căror diete sunt de obicei complete și includ cantitatea potrivită de alimente din toate grupurile posibile, inclusiv surse de proteine, probabil că nu au nevoie de aport suplimentar. Pentru persoanele care suferă de probleme sistemice care cauzează deficiența proteinelor, suplimentele care conțin proteine ​​pot fi de ajutor ca o modalitate ușoară de a crește cantitatea de proteine ​​din dieta zilnică. Chiar și în absența unui astfel de deficit, adăugarea de pudră de proteine  în dietă  poate fi benefică.

Proteine pentru slăbit

Includerea proteinelor la fiecare masă te poate ajuta să te simți mai sătul mai mult timp. Proteinele cresc hormonii care suprimă pofta de mâncare – și scad acei hormoni care te fac să îți fie foame, făcând astfel mai probabil ca o persoană obișnuită să mănânce mai puțin. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să supraîncarci fiecare masă cu supradoze de proteine. Cercetările au arătat că nu există nicio diferență semnificativă în ceea ce privește plenitudinea percepută atunci când mănâncă 20 sau 80 de grame de proteine.

Recuperarea musculară

Recuperarea musculară este deosebit de importantă pentru sportivi, în special – pentru culturişti și cei implicați în sporturi solicitante de rezistență. Este un mit că o dietă bogată în proteine ​ crește puterea și dimensiunea și nu numai exercițiile fizice. Pentru cei care doresc să-și protejeze și să-și revină după febra musculară, cantitatea de proteine ​​suplimentare consumate depinde de cantitatea de azot pierdută în timpul activității fizice. În timpul unui astfel de exercițiu intens, o dietă bogată în proteine ​​poate ajuta la repararea mușchilor deteriorați, deoarece proteina este singurul macronutrient care conține azot.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.