Propunere. Nota la purtare să conteze la media de admitere la liceu și facultate

studenți
Foto: marcela_net / pixabay.com

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a propus ca nota de la purtare să facă parte din media de admitere de la liceu și de la facultate pentru ca elevii agresivi să fie descurajați.

Declarația sa vine în contextul în care autoritățile încearcă să găsească o soluție pentru violențele care se produc tot mai des în școlile și în liceele din România.

„Avem nevoie de măsuri coercitive. Vrem și noi să știm cum răspund copiii pentru fapte de violență, că vorba ceea, scăderea notei la purtare nu impresionează pe nimeni. De ce nu legăm nota la purtare și de admiterea la liceu și de admiterea la facultate? Și atunci, să vezi!

Ți-am scăzut nota la purtare, cu două sau trei puncte, până acum nu te interesa absolut nimic! Că nu aveai nicio problemă, erai vedetă! Dar în momentul în care te poate afecta când trebuie să treci la liceu, atunci o să te gândeșți de zece ori mai bine!”, a declarat Nistor, citat de Știrile PRO TV.

O altă soluție luată în calcul de autorități este instalarea de camere video în sălile de clasă, însă nu toți părinții și profesorii sunt de acord cu montarea camerelor de supraveghere.

Foto: marcela_net / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.