Propunere: Intrare fără certificat COVID la mall, dar doar pentru anumite magazine

mall scări centru comercial
Foto: jarmoluk / pixabay.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 3 februarie, o hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întregul teritoriu național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie 2022.

Majoritatea restricțiilor rămân în vigoare, după cum reiese din documentul publicat pe siteul Guvernului, însă există și o modificare importantă.

Astfel, se propune ca în mall-uri să poată intra și persoanele care nu au certificat verde, dacă acestea merg la magazinele cu produse alimentare.

Accesul va fi permis numai dacă complexele comerciale organizează culoare dedicate de intrare pentru cei care merg numai la supermarket / hipermarket.

„Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Măsurile propuse în această hotărâre produc efecte doar după ce sunt aprobate prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Foto: jarmoluk / pixabay.com