Propagandiștii lui Putin sunt îngrijorați că Rusia ar putea fi învinsă de Ucraina

Margarita Simonian
Margarita Simonian

Prezentatorul pro-Putin Vladimir Soloviev a ridicat problema unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina. Discuția a avut loc pe postul de televiziune rusesc Rossiya-1 și e o rară deviere de la versiunea autorităților ruse, care discută doar despre o victorie, potrivit Le Figaro.

Șefa postului Russia Today, care avea rolul de a promova propaganda Kremlinului în lume, Margarita Simonian, i-a răspuns lui Soloviev că „ar fi un dezastru care s-ar abate” asupra Rusiei. „Nu este o opțiune, nu trebuie să pierdem războiul. (…)

Lăsarea altui cartier din Kiev fără curent electric nu va schimba amploarea catastrofei care se va abate asupra țării noastre dacă pierdem. Este de neimaginat. Nu putem pierde”, a mai adăugat Simonian, potrivit BFMTV și La Libre Belgique.

Aceasta a mai spus și că ucrainenii se pregătesc să ia Crimeea, iar singurul lucru pe care rușii îl pot face este să-i bombardeze.

Simonian a mai spus și că „Rusia nu bombardează de plăcere” și că nici guvernul rus nu a vrut să facă asta.

Șefa Russia Today a evocat apoi temerea unor comandanţi militari cărora, deplânge ea, le-ar fi frică de represalii judiciare în cazul unei victorii ucrainene.

„Din nefericire, cunosc mulţi oameni care gândesc aşa. Inclusiv oameni din cele mai înalte sfere. (…) Le este frică şi nu îndrăznesc să spună clar lucrurile, de frică faţă de ceea ce ar putea gândi acei oameni acolo”, adică cei de la Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga, care judecă crime de război şi crime împotriva umanităţii.

„Celor care le este frică de Haga ar trebui să le fie mai degrabă frică să piardă războiul, să fie umiliţi şi să trădeze poporul”, a mai declarat şefa de la RT.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.