Proiect uimitor în New York: parcul viitorului este sub pământ

manhattan
Proiectul Low Line, parcul din subteran

Lipsa de spaţiu din New York a determinat dezvoltarea pe verticală a oraşului. Însă, acum, metropola renumită pentru zgârâie-norii săi caută să exploateze mai bine subteranul.

Low Line este numele unui parc care are mari şanse să fie construit într-un fost terminal de tramvai din Manhattan. Spaţiul nu a mai fost folosit din 1948, iar tavanele şi pavajul de piatră arată excelent, scrie BBC.

Oamenii din spatele proiectului Low Line, Dan Barash şi James Ramsey, spun că parcul, deşi subteran, va avea iarbă verde şi mulţi arbori. Dar cum să crească toate acestea în subteran?

Un sistem format din panouri solare şi conductori de semnale optice va fi folosit pentru a aduce lumina de deasupra în subteran. Barash şi Ramsey insistă că tehnologia are capacitatea de a stimula procesul de  fotosinteză.

Costul parcului ow Line se ridică la câteva milioane de dolari, iar construcţia va dura câţiva ani. Primii dolari, 150.000, au fost strânşi în urma unei campanii organizate luna aceasta.

terminal_low_line
Aşa arată acum spaţiul pe care va fi construit parcuri, dacă va primi finanţare

low_line
Proiectul Low Line

VIDEO

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.