Programul Rabla ar putea suferi schimbări majore

FOTO: al-grishin/Pixabay.com
FOTO: al-grishin/Pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu își dorește să modifice programul Rabla, astfel încât cei care aplică să nu își mai poată achiziționa mașini de lux. 

„Nu mi se pare corectă adresabilitatea. Îți dau voucher și îți cumperi Tesla. Cred că voi scădea pragul pentru adresabilitate până într-un anumit cost“, a declarat Ciolacu în ședința de Guvern, citat de surse politice.

Guvernul ar putea modifica Programul Rabla, iar cei care obțin voucherele ar putea să cumpere doar mașini mai ieftine.

Scopul acestei schimbări este și să încurajeze producția auto internă, având în vedere că producătorii din România, Dacia și Ford, livrează mașini din gamele populare.

Mai mult, guvernul ar putea extinde programul și pentru cei care vor să-și cumpere tractoare pentru agricultură.

În acest moment, cei care se înscriu în programul Rabla poti primi 7.000 de lei pentru o mașină uzată casată sau 10.000 de lei dacă sunt două automobile. Tichetul poate fi utilizat pentru achiziția unei mașini noi cu noxe de maximum 155g CO2/jm în regim WLTP. La achițizia unui autoturism se pot folosi maxim 2 tichete Rabla.

La Rabla Plus se acordă ecotichete cuprinse între 26.000 de lei și 54.000 de lei la cumpărare a unor mașini hibride, pur electrice sau cu pilă de combusite cu hidrogen. Cele mai mari valori au tichetele pentru achiziția mașinilor electrice 100% și a celor cu pilă de combustie cu hidrogen.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.