Programul de guvernare PSD până în 2020: Creșteri de pensii și salarii

FOTO: PSD/Facebook
FOTO: PSD/Facebook

Partidul Social Democrat a prezentat programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, în cazul în care va câștiga alegerile parlamentare. Programul de guvernare prevede creșterea pensiilor cu 32% până în 2024 și a salariului minim cu 57%.

Potrivit documentului prezentat de PSD, salariul minim și bonurile de masă vor fi scutite de impozit. De asemenea, impozitul pe salariu va fi redus în funcție de numărul de copii pe care îi are angajatul.

PSD promite stimulente financiare pentru angajații cu copii printre care majorarea stimulentului de reinserție în muncă, majorarea indemnizației de creștere a copilului sau introducerea voucherelor pentru creșă.

De asemenea, în programul de guvernare se mai prevede că firmele ar urma să primească un ajutor de până la 100.000 de euro pentru susținerea afacerii, cu garanție pentru 50% din credit. Din ajutorul nerambursabil, 50% va fi pentru salariile noilor angajați.

PSD promite și înființarea Băncii de Dezvoltare a României pentru sprijinirea antreprenorilor și IMM-urilor, dar și finanțarea marilor proiecte de infrastructură și a exporturilor programul Start-up pentru studenți, schemă de 500 de milioane lei anual pentru sprijinirea transferului de tehnologie de la companiile străine la cele locale, dezvoltarea lanțurilor de producție locale printr-o schemă de ajutor de stat de 1 miliard de euro, sau un program pentru relansarea producției, prioritar în industria de medicamente, de echipamente medicale, chimică, petrochimică, alimentară, de tractoare, masini, unelte si utilaje agricole, îngrășăminte, construcția de nave etc.

PSD spune că vrea să ajungă la o creștere economică de 4,4% pe an și un deficit sub 3% în 2024.  Întregul document poate fi studiat –AICI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.