Prognoză specială pentru București. Ploi, descărcări electrice, vânt și caniculă de 37 de grade

nori negri furtună cod portocaliu
Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 11 iunie ora 10:00 – 12 iunie ora 21:00.

Prognoza meteo pentru intervalul 11 iunie ora 10:00 – 12 iunie ora 9:00

În această perioadă canicula va persista, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo pentru intervalul 12 iunie ora 9:00 – 12 iunie ora 21:00

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar tot vor mai atinge pragul caniculei după-amiaza, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza și seara pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…35 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.