Profesoară înregistrată când le spunea elevilor să nu se vaccineze: „Ajungi legumă peste doi ani”

doina amarandei
Foto: Pagina de Facebook Doina Amarandei

Doina Amarandei, profesoară de muzică la Liceu Teoretic Grigore Antipa din Botoșani, le ținea elevilor discursuri antivaccin, pline de teorii ale conspirației, și nici nu purta masca de protecție la ore, relatează ziarul „Libertatea”, care a intrat în posesia mai multor înregistrări cu profesoara.

Unii elevi le-au povestit părinților ce le spune Amarandei la ore, iar aceștia i-au încurajat să o înregistreze pe ascuns.

„Testele sunt gata pozitive. Poate ați auzit la știri. Eu nu am nimic cu nimeni, Doamne ferește, faceți ce vreți, dar sunteți tineri, copii, așa. Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo. Exact ca la un abator. Te-ai dus acolo, ți-o făcut cruce. Unchiul meu s-o dus cu o durere de chicior și, na, mai țușea și el oleacă. I-o făcut test și, gata, pozitiv. În două săptămâni, fraților, l-o omorât. Om la o sută și ceva de kilograme”, le spunea ea elevilor.

Profesoara de muzică îi mai avertiza pe liceeni că cei care își fac vaccinul anti-COVID ajung „legumă”: „Du-te frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul și cobaiul la nenorociții ăștia de la Organizația Mondiala a Sănătății.”

„Mai nou, obligă toată lumea, că dacă nu face vaccin dă afară. Nu frate, o să ieșim în stradă. Ieșim cu toții în stradă, nu se mai poate. Atâta timp cât o spus că nu este obligatoriu, să își vadă fiecare de treaba lui. În Parlament nu și-au făcut niciunul și ne obligă pe noi, apăi di ci? Băi da de ce nu s-o îmbolnăvit în Parlament niciunul, de ce n-o murit niciunul? Oamenii care-s de rând, noi, care suntem clasa de jos, au murit. Apoi din ce o murit? O avut boală, s-o dus omul cu o durere de stomac, cu o durere, de plămâni, eu știu, de ficat, sunt o mulțime de boli de la alimentația asta proastă plină de E-uri. În loc să îi deie tratamentul corespunzător bolii respective, i-o dat tratament de COVID și-o făcut reacții adverse și la revedere”, a mai spus Amarandei în fața elevilor.

Contactată de „Libertatea”, profesoara a negat inițial. Însă pusă în fața înregistrărilor, Doina Amarandei a declarat că nu a „omorât pe nimeni”.

Inspectoratul Şcolar Botoșani va demara luni o anchetă cu privire profesoara de muzică, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei.

„Dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a declarat pentru Agerpres Ada Macovei, șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.