Procurorii DNA au descins la ISU Dâmbovița. Perchezițiile au legătură cu exploziile de la Crevedia

Procurorii DNA din cadrul secției militare ridică documente, miercuri dimineață, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița. Documentele au legătură cu controalele făcute la stația GPL din Crevedia.

ISU Dâmbovița ar fi trebuit ca, în 2020, să ia măsuri complementare după ce a ridicat autorizația de securitate la incendiu. Potrivit unor surse judiciare, pompierii trebuiau să sigileze depozitul și să se asigure că a fost închis efectiv, nu doar pe hârtie.

În 2020 ISU a retras autorizația depozitului GPL, dar a precizat că nu avea competența de a opri funcționarea acestuia.

Două explozii devastatoare au avut loc sâmbătă la Crevedia, în urma cărora doi oameni au murit: unul la scurt timp după, de infarct, iar al doilea duminică la spital. Este vorba despre soția primului decedat, care avea arsuri pe 95% din corp. 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.