Primul simptom al infecției cu noua variantă Omicron

bătrân bolnav covid trist depresie
Foto: geralt / pixabay.com

Primul simptom al infecției cu noua variantă Omicron este „mâncărimea în gât”, urmat de alte simptome precum congestia nazală, o tuse seacă și dureri în partea de jos a spatelui, a declarat Ryan Noach, director executiv al Discovery Health, cel mai mare asigurator de sănătate privat din Africa de Sud, relatează „The Telegraph”.

O analiză a 78.000 de cazuri de Omicron din Africa de Sud a descoperit că varianta determină forme mai blânde de boală comparativ cu varianta inițială descoperită în Wuhan, China, sau cu Delta (s-au înregistrat cu 29% mai puține spitalizări decânt în cazul variantei Wuhan și cu 23% mai puține comparativ cu Delta). Cercetarea a fost realizată de Discovery Health.

Până acum, cele mai frecvente simptome asociate cu COVID-19 erau febra, tusea continuă și pierderea mirosului și / sau a gustului.

Angelique Coetzee, un medic din Africa de Sud care a fost printre primii specialiști ce au atras atenția asupra Omicron, a declarat pentru Sky News că simptomele declanșate de această variantă sunt mai grave și mai de durată în cazul persoanelor nevaccinate.

„Pacienții nevaccinați tind să experimenteze severitatea durerilor de spate și de cap mai intens decât pacienții vaccinați”, a spus ea.

Tim Spector, un profesor din Marea Britanie care a creat aplicația Zoe de urmărire a simptomelor de coronavirus, i-a îndemnat pe oamenii cu simptome de răceală, nu doar pe cei cu simptome clasice de COVID, să se testeze.

„Simptome precum febra, tusea și pierderea mirosului sunt acum în minoritate. Cei mai mulți oameni nu au simptomele clasice”, a declarat el la BBC Radio.

Majoritatea simptomelor provocate de Omicron sunt precum cele ale unei răceli obișnuite (dureri în gât, dureri de cap, curgerea nasului și strănut), a mai spus expertul. Din acest motiv e mai probabil că persoanele din Londra care au simptome de răceală în această perioadă să fie, de fapt, infectate cu Omicron.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.