Primul român care a fost depistat în țară cu coronavirus s-a infectat din nou

FOTO: Sergiu Sgurescu/Facebook
FOTO: Sergiu Sgurescu/Facebook

Primul român care s-a infectat cu noul coronavirus pe 26 februarie 2020, Sergiu Sgurescu, anunță că s-a infectat din nou și a dat de înțeles că este asimptomatic, la fel ca prima dată.

„Carantina part. 2! Am reușit performanța sa fiu infectat și a doua oară cu Covid-19 . Și acum e la fel ca prima data. Eu și virusul începem sa ne împrietenim”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, este din comuna gorjeană Prigoria și a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie și a dus la Institutul „Matei Balș”, unde a fost externat, fiind declarat vindecat după ce a avut două teste negative.

Acesta intrase în contact cu un italian de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, fiind ulterior depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Italianul nu știa că e infectat și a fost tratat ulterior în Italia. Bărbatul, al cărei soție este româncă, și-a vizitat rudele din Gorj.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri că în 24 de ore au fost raportate 4.875 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, din 24.822 de cazuri efectuate. Rata de pozitivare se menține sub 20% pentru a doua zi la rând. Până pe 30 decembrie pe teritoriul României, au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.