Primul pui de zimbru născut în libertate, în Munții Făgăraș | VIDEO

Pui de zimbru din România. Foto: Călin Șerban / Conservation Carpathia

După ce au fost vânați până la dispariție, zimbrii își fac revenirea în România. Recent, în pădurile din Munții Făgăraș, a fost descoperit primul pui de zimbru născut în libertate în țara noastră, după o pauză de cel puțin un secol.

Potrivit activiștilor pentru mediu de la organizația Conservation Carpathia, puiul de zimbru provine dintr-o turmă eliberată în natură în urmă cu un an de zile.

”Cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate!”, a comunicat organizația pe Facebook.

Puiul de zimbru are doar câteva săptămâni, fiind protejat de întreaga turmă.

”Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii”, a mai precizat sursa citată.

Începând cu anul 2019 Fundația Conservation Carpathia a demarat un program de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, fiind aduse exemplare din Germania și din Polonia.